Mărgelele, o istorie de peste 60 mii de ani

Broderia cu Margele: O Încreștinare a Meșteșugului Tradițional

Broderia cu margele, cunoscută și sub numele de “iconografia cu margele,” reprezintă o formă distinctivă [...]

8 idei de cadouri handmade

Ai o sărbătoare și nu știi ce cadou să faci? Îți sugerez 8 idei de [...]

8 idei de cadouri handmade

Ai o sărbătoare și nu știi ce cadou să faci? Îți sugerez 8 idei de [...]

Istoria bijuteriilor

Istoria margelelor dateaza din cele mai vechi timpuri, o prima varianta de podoabe afost facuta inca [...]

Arta inramarii

Astazi ne propunem sa vorbim despre arta inramari si felul in care ea se face. [...]

История песчаных швов

Название бусы в песке-бисер поступает из арабского "бумра", что означает фальшивые жемчуга. Песчаные швы разрезаны [...]

Istoria Margelelor de nisip

Denumirea mărgelelor din nisip – biser  vine din  araba „Busra”, ceea ce înseamnă perle false. [...]

Christmas holidays!

I would ask you to announce the working hours of our shops during the holidays! [...]

00092310-768x512

Din biser se confecționează cele mai unice bijuterii, cu biser poți să-ți personalizezi un articol vestimentar, și tot cu biser poți să brodezi o adevărată operă de artă. În asortimentul magazinelor moderne cu furnitură pentru handmade poți găsi o diversitate impresionantă de mărgele, dar te-ai gândit vreo dată cum a apărut biserul? Te asigur că aceste mărgele mici au o poveste mare! În continuare voi creiona, pentru tine, secvențe din istoria mărgelelor, pentru că și acestea, ca tot ce ne înconjoară…au o istorie a lor.

Denumirea margelelor de nisip (biser)-vine din arabă “Busra”, ceea ce înseamnă perle false. Potrivit unei legende,  niște comercianți fenicieni transportau sare  din valea Nilului. Navigând pe Marea Mediterană, aceștia au poposit la țărm, unde au decis să mănânce și să înnopteze. Și pentru că plaja era plină doar de nisip, și nici un bolovan care să țină vasul pe foc, ei au pus niște bulgări de sare. Au făcut focul, și-au pregătit mâncarea, iar dimineața când s-au trezit au găsit câteva pietricele lucioase. Erau bucățele de sticlă!

Astfel, în mileniul al IV-lea î.Hr s-a descoperit procesul de fabricare a sticlei. Acest lucru ne spun și descoperirile arheologice din Egipt și Orientul Mijlociu. Mai târziu, în secolul III î. Hr a început să se dezvolte  producția de sticlă în China, iar producerea mărgelelor a început când  a fost inventat suflătorul de sticlă.

În urma unor săpături arheologice, bijuterii din sticlă au fost descoperite în Egipt, Mesopotamia, Grecia. Odată cu trecerea timpului, tehnologia de fabricare a fost modernizată, iar meșterii au învățat să picteze sticla, și chiar să o facă transparentă.

În Europa, producerea biserului s-a răspândit de la Roma, în Franța, și mai apoi în Germania. Biserul era atât de apreciat, întrucât oamenii cu ușurință puteau să-l schimbe pe aur, mătase și mirodenii.

biser

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WhatsApp chat