De ce pe sait sunt 2 prețuri?

 1. Prețul mai mic include doar broderia
 2. Prețul mai mare include broderia, mărgele, ac foarte subțire cu ureche alungită special pentru broderia cu mărgele,fir (ață) „Madeira bobbins “. Aceasta este o ață foarte subțire și trainică.

Care este diferența intre biser și mărgele?

 1. Nu e nici o diferență!
 2. Biser este un cuvânt din rusă, pe care noi l-am acaparat și transformat în cuvânt moldovenesc
 3. În dicționarul român nu există acest cuvânt.
 4.  Mărgele, este cuvântul corect folosit pentru aceste biluțe, numite în engleză beads.Mărgele, după dicționarul român, înseamnă: MĂRGEÁ, -ÍCĂ,mărgele, f. 1. Boabă (mică) de sticlă, de piatră etc., de forme şi culori diferite (înşirată pe aţă, cusută pe un veşmânt etc.), folosită ca podoabă; (la pl.) şirag format din asemenea obiecte. 2. (La pl.) Protuberanţe ale pielii de pe capul şi gâtul curcanului. 3. (În forma mărgică) Numele dat mai multor plante erbacee din familia gramineelor, cu flori mici, dispuse câte una sau două în vârful unor spiculeţe (Melica). – Din lat. margella. – Mărgică: cu schimbare de suf.
  (Dicţionarul explicativ al limbii române)MĂRG//EÁ ~éle f. 1) mai ales la pl. Fiecare dintre boabele de piatră, sticlă, mărgean sau lemn, de diferite forme şi culori, folosite ca podoabă (în şiraguri, cusute pe îmbrăcăminte etc.). 2) la pl. Proeminenţe ale pielii pe capul şi pe gâtul curcanului. [Art. mărgeaua; G.-D. mărgelei; Var. mărgică] /<lat. margella
  (Noul dicţionar explicativ al limbii române)mărgeá (mărgéle), s.f. – Boabă de sticlă, mărgică. – Mr., megl. mărdzeauă. Lat. margĕlla (Densusianu, Hlr., 200; Puşcariu 1029; Candrea-Dens., 1029; Candrea-Dens., 1052; REW 5353; cf. Rosetti, I, 69 şi II, 68). Mai puţin probabilă der. din gr. μαργέλλιον (Cihac, II, 673) sau μάργαρον (Rohlfs, EWUG, 1330). – Der. mărgică, s.f. (bobiţă de sticlă; plantă, Melica nutans; cioplitură, şanţ pentru asamblarea lemnelor unei plute); mărgeluşe, s.f. (mărgea; plantă, Lithospermum arvense); mărgelat, adj. (împodobit cu mărgele); mărgelată, adj. (oaie cu excrescenţe cornoase pe gît); mărgelare, s.f. (îmbinare, şanţ).
  (Dicţionarul etimologic român)mărgeá/mărgícă s. f., art. mărgeáua/mărgíca, g.-d. art. mărgélei; pl. mărgéle
  (Dicţionar ortografic al limbii române)
 5. Livrare faceți? Da, facem. Mai multa informatie  vedeti dupa link: LIVRARE
 6. Ce înseamnă passe-partout și pentru ce îl folosim? Passe-partout-ul colorat este un fel de truc: este vorba de a aplica un contur din carton între lucrare și ramă. În mod tradițional, scopul său este de a scoate în valoare tabloul sau fotografia, fără să atragă privirea.
 7. Ce înseamnă preț profil și cum se calculează rama? Preț profil este pretul unui metru de profil. Pentru confecționarea ramei mai este nevoe de cuie, cleme, sticlă, partea din spate cartonată, meșter. Toate aceste cheltuieli le includem proportional în prețul ramie, în baza unui soft. Calculare preț rama se face electronic.